Kvalitatīvs ēdiens un dzērieni ir veiksmīga gastronomijas biznesa panākumu atslēga. Mainot veidu kā pārtiku ražojam, gatavojam un pasniedzam, varam gūt lielāku peļņu un konkurētspēju, kā arī samazināt uzņēmuma vides ietekmes un pagatavot ēdienu no vietējiem produktiem tā, lai piesaistītu vairāk ārvalstu un pašmāju klientu.
Aicinām smelties iedvesmu un iemācīties, ko jaunu. Ja esi ēdināšanas uzņēmuma vadītājs, pavārs vai praktikants, arī ēdināšanas jomas students vai mācībspēks no Latgales reģiona, kā arī Latgales pašvaldību tūrisma jomas pārstāvis, šis pasākums ir tieši Tev!
Šis ir ceturtais iedvesmas seminārs, kurā galveno uzmanību pievērsīsim sociālajai ilgtspējai.
Esam uzaicinājuši ar savu pieredzi dalīties Seinäjoki Lietišķo zinātņu universitāte (SeAMK) pasniedzēju Ilku Latomaki (Ilkka Latomäki) no Somijas un Tartu sociālās pārtikas uzņēmuma direktoru Denu Pritsu (Dan Prits) no Igaunijas.
Aicinām kopā ar citiem viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas nozares pārstāvjiem no Latgales, Tartu un Viļņas reģioniem veidot izpratni un piedalīties diskusijā, kas ir apritē balstīta uzņēmējdarbība un kādas ir tās priekšrocības gastronomijas jomā.
Datums: 2024. gada 4.jūnijs
Laiks: 15.30-17.00
Formāts: Zoom
Valoda: angļu ar paralēlu tulkojumu latviski
Reģistrācijas termiņš: 03.06.2024.
Projektu “Apritīgas izmaiņas pārtikas jomā” (Circular FoodShift) īstenojam ar mērķi stiprināt aprites ekonomikā balstītu kapacitāti pārtikas jomā un palielināt starpnozaru sadarbību. Darbojamies ar Interreg Baltijas jūras reģiona programmas atbalstu un līdzfinansējumu, lai izveidotu apritīgu un ilgtspējīgu pārtikas reģionu.
Projekta partnerorganizācijas un sadarbības partneri
- Zaļā brīvība (LV)
- Latgales plānošanas reģions (LV)
- Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LV)
- Sustainable Gastro (LT)
- Tartu apriņķa pašvaldību apvienība (EST)
Foto: Spencer Davis/Unsplash