Skip to content

Kafejnīcas un restorāni rada mūsu labsajūtu un iepazīstina ar daudzveidīgu, garšīgu un veselīgu pārtiku. Kvalitatīvs piedāvājums ir veiksmīga gastronomijas biznesa panākumu atslēga. Augošo pārtikas cenu un pieprasījuma pēc videi draudzīgākas pārtikas laikā viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas jeb HoReCa nozarei ir vajadzīgi jauni uzsvari, gatavība uzņemties izaicinājumus un izmēģināt jaunas lietas, īpaši Latgalē. Mainot veidu kā pārtiku gatavojam un pasniedzam, var gūt lielāku peļņu un konkurētspēju, kā arī samazināt uzņēmuma vides ietekmes un piesaistīt vairāk ārvalstu un pašmāju klientu. 

20. martā tiešsaistē tika aizvadīts pirmais pasākums par apritīga biznesa modeļiem gastronomijā. Uz to tika aicināti viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas nozares pārstāvji no Latgales, Tartu un Viļņas reģioniem veidot izpratni un piedalīties diskusijā, kas ir apritē balstīta uzņēmējdarbība un kādas ir tās priekšrocības gastronomijas jomā.

Šis bija pirmais pasākums, lai sniegtu ieskatu apritīgā pārtikas konceptā. Līdz vasarai ir ieplānoti vēl divi pasākumi (25.04 un 8.05) ar praktiskiem ieteikumiem, kā būt veiksmīgiem klimata pārmaiņu laikā un ar mazāku resursu daudzumu iegūt vairāk labuma. Ja radusies interese par pasākumiem, rakstīt inga@zalabriviba.lv.

Lektoru prezentācijas no pasākuma var apskatīt šeit:

Apritīga biznesa modeļi – Dženifera Avči (Jennifer Avci), Zviedrija
Apritīgas gastronomijas labās prakses pieredze – šefpavārs Alēns Grenārs (Alain Grenard), Zviedrija
Baltijas reģiona pārtikas kultūra un vērtības – Inga Belousa, Zaļā brīvība, Latvija


Projektu “Apritīgas izmaiņas pārtikas jomā” (Circular FoodShift) īstenojam ar mērķi stiprināt aprites ekonomikā balstītu kapacitāti pārtikas jomā un palielināt starpnozaru sadarbību. Darbojamies ar Interreg Baltijas jūras reģiona programmas atbalstu un līdzfinansējumu, lai veidotu apritīgu un ilgtspējīgu pārtikas reģionu.
 
Projekta partnerorganizācijas un sadarbības partneri: 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *