Trīs dienu garumā biedrība “Zaļā brīvība” kopā ar Fairtrade Baltija izstādē “Riga Food 2024” apmeklētājiem piedāvās diskusijas, spēles, produktu degustācijas un sarunas par ilgtspējīgu un sociāli atbildīgu pārtiku.
5. septembrī pulksten 13.00–13.45 izstādē ”Riga Food 2024” Ķīpsalā uz galvenās skatuves notiks paneļdiskusija “Atbildīga ēdināšanas nozare: Kā uzņēmumi risina vides un sociālos izaicinājumus?”, kuras mērķis ir apzināt izaicinājumus ēdināšanas nozarē un to mazināšanas iespējas tieši dažādo piegādes ķēžu ziņā. Sarunas laikā tiks apspriestas Eiropas Savienības direktīvas, kas ir atbildīgas par vidi un cilvēkiem uzņēmumu piegādes ķēdēs, kā arī tiks runāts par to, kā veiksmīgāk atrast atbildīgus partnerus un uzsākt savu atbildības ceļu.
Diskusiju vadīs biedrības “Zaļā brīvība” korporatīvās sociālās atbildības eksperte un projektu vadītāja Ariana Apine. Un tajā piedalīsies “Lidl Latvija” un “Lidl Eesti” korporatīvās sociālās atbildības vadītāja Antra Birzule, biedrības “CSR Latvia” dibinātāja un valdes priekšsēdētāja, SIA “Sustainability Partners” dibinātāja Agnese Alksne-Bensone, “Fairtrade” pārstāve Baltijas valstīs Jana Jesmin, kā arī “Kalve Coffee” līdzdibinātājs un ražošanas direktors Raimonds Selga.
Savukārt 7. septembrī pulksten 14:00 uz skatuves notiks meistarklase restorāna “COD” šefpavāra Artūra Taškāna izpildījumā, kuras laikā viņš gatavos ēdienu, izmantojot Godīgās tirdzniecības šokolādi.
Biedrība “Zaļā brīvība” un “Fairtrade Baltija” gaidīs apmeklētājus Ķīpsalas izstāžu hallē Nr.1 – stendā H3.
Izstādes aktualitātēm sekot līdzi var arī organizatoru mājaslapā.
Plašāka informācija par godīgo tirdzniecību: www.fairtrade.lv