Zaļā Brīvība” ir sagatavojusi ceļvedi „Viss par to, ko mēs ēdam”, kurā apkopta informācija par to, kā pārtika, kuru lietojam, ietekmē vidi un kā izvēlēties veselīgu un reizē videi draudzīgu pārtiku. Ceļvedis sagatavots ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu.

Jānis Brizga, biedrības „Zaļā Brīvība” vadītājs: „Patērētājiem arvien grūtāk ir atrast īstu maizi, krējumu, sviestu vai citas pārtikas preces – tādas, kas būtu patiesi veselīgas. Savukārt pārtikas preču ražošana, pārstrāde, realizācija, patēriņš un utilizācija atstāj ietekmi uz vidi. Ar šo ceļvedi mēs vēlamies palīdzēt tiem cilvēkiem, kuri grib patērēt pārtiku, kas ir gan veselīga, gan videi draudzīga, un mūsu pieredze rāda, ka šādu cilvēku Latvijā kļūst arvien vairāk.”

Ceļvedī aprakstīts pārtikas preču aprites cikls, bioloģiskās lauksaimniecības būtība un priekšrocības, tāpat sniegta informācija par godīgo tirdzniecību un ģenētiski modificētu pārtiku. Lielākā daļa ceļveža „Viss par to, ko mēs ēdam” veltīta konkrētām pārtikas preču grupām.