Skip to content

Aizvadīts vebinārs par apritīgas pārtikas metodoloģiju

23. janvārī no 15:00 līdz 16:30 tiešsaistē notika vebinārs “No lineāras līdz apritīgai pārtikai: pārtikas izglītības slepenās sastāvdaļas”.

Tajā piedalījās Latgales profesionālo izglītības iestāžu pārstāvji pārtikas jomas kvalifikācijā un dalījās ar savu pieredzi apritīgas pārtikas ieviešanā.

Tā piemēram Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, RTRIT Preiļi stāstīja, kā pie viņiem notiek pārtikas atkritumu šķirošana un kompostēšana un, kā pēc tam iegūtā augsne tiek izmantota zaļumu audzēšanai turpat, tehnikumā. Nodarbībās jauniešiem liels uzsvars tiek likts arī uz sezonālās pārtikas izmantošanu.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums savukārt iepazīstināja ar dažādām tematiskajām aktivitātēm un semināriem, kurus īsteno savā mācību procesā, piemēram, bioloģisko produktu izmantošanu konditorejā, Latvijā audzēto dārzeņu izmantošanu u.c.

Ar savvaļas augu iekļaušanu ēdienkārtē iepazīstināja Rēzeknes tehnikums.

Prezentācija, kurā iepriekšminētais aplūkots sīkāk, pieejama šeit.

Vebinārā arī mūsu atbildīgas pārtikas eksperte Inga Belousa stāstīja par projektā “Circular Foodshift” izveidoto apritīgās pārtikas metodoloģiju. Vebināru noslēdza tīklošanās un diskusija.

Prezentācija par apritīgu pārtiku pieejama šeit.

Pasākums notika projekta “Apritīgas izmaiņas pārtikas jomā” (Circular FoodShift) ietvaros, kuru īstenojam ar mērķi stiprināt aprites ekonomikā balstītu kapacitāti pārtikas jomā un palielināt starpnozaru sadarbību. Darbojamies ar Interreg Baltijas jūras reģiona programmas atbalstu un līdzfinansējumu, lai izveidotu apritīgu un ilgtspējīgu pārtikas reģionu.

Foto: Unsplash/Odiseo Castrojan

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *